Cikkek

Flora Hungaria virágkötészeti bemutató

Lódri Csaba és Berdár Bernadett

Lódri Csaba

A szombathelyi iskolában szerezte meg szakmai tudásának alapjait Lódri Csaba virágkötő mester. A mindig is vadóc, egyedi virágkötészeti alkotásokat készítő bemutató virágkötő már fiatal korában szakmai versenyeket nyert, s ezt a jó szokását folytatva eljutott egészen a csúcsra, hiszen az Interflora Világkupán, Magyarországot képviselhette.

Az Oroszlányi virágüzletében tevékenykedő mester a környék virágkötészeti „fenegyereke”, mert sohasem készíti ugyanazokat a virágdíszeket egy esküvőre, rendezvényre, hanem bátor fantáziájának köszönhetően, állandóan megújulva alkot. Valóban alkot, mert a mestervizsga munkáit nézve is a különlegesség, az egyediség tükröződik bennük. Híres, fantáziadús csokraiból kaphattunk ízelítőt a Flora Hungaria jubileumi műsorán. A szakmai bemutatón is ezekből az egyedi, meghökkentő ötleteiből kaphatunk egy csipetnyit.

Berdár Bernadett

A Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium virágkötő-berendező szakán végzett az ifjú virágkötő mester. Olaszországban is az egyik versenyen, az első helyen végzett. Több ismert virágüzletben dolgozott. Időközben megjárta Kanadát, ahol Torontóban egy esküvői dekorációs cégnél díszítette a rendezvényeket, de már ismét itthon dolgozik. A Flora Hungaria színpadán is ismerősként köszönthetjük, mert kegyeleti virágkötészeti bemutatójával már elkényeztette a szakmai közönséget. Szakmai életútján 2014-ben, Kunfalvi Melindával részt vett, és szép eredményt elérve, a harmadik helyet megszerezve, Lille-ben az Euroskills versenyen.

A különleges anyagokat is felhasználó virágkötővel találkozhattunk a Flora Hungaria jubileumi műsorában is, ám inkább a részleteiben is kidolgozott látványos virágkötészeti munkáiról vált ismertté. A mindennapokban az egyik bevásárlóközpont, a Westend elegáns virágüzletében találkozhatunk Bernadettel.

A bemutató témái:

A virágkötő mesterek, a február 20-án, szerdán tartandó bemutatójukon főként tavaszi, húsvéti virágdíszekkel állnak a közönség elé.

A bizonyára egyedi módon megoldott, nem mindennapi tavaszi, húsvéti összeállítások mellett egy eddig mostohán kezelt témával a hajtatott cserjék és fák díszítésével is megismertetnek bennünket. Ajándékba is adhatók a cserjedíszítések, de a virágüzlet elé kirakva „vevőcsalogatónak” is felhasználhatók.

Húsvétra, tavaszi születés- és névnapokra ajándékba adhatók a díszített cserepes virágzó és zöld növények is. Mindkét mesterre jellemzők a nem mindennapi megoldások. Ezekből is láthatunk bőséggel a bemutatón, hogy ki, miként oldja meg a cseres dísznövények ajándékként való feldíszítését, csomagolását. Ötletekben nem lesz hiány!

Szabó János

Virágkötészeti bemutató regisztráció >>