Flora Hungaria 25. jubileum

Kedves Szereplők, Segítők, Virágkötők, Termelők, Támogatók, Dolgozók! Kedves Florások, kedves Barátaim!

Flora Hungaria 25. Jubileum

Nem kisebb alkalomra készültünk, mint a 25 éves jubileum megünneplésére. A mi nagy létszámú közösségünknél, a 25 éves történelmünknek a nagyságunknak megfelelő, méltó ünnepség előkészítése volt a feladatunk. Nem kis vállalkozás, szép kihívás. Egyet az elején tudtunk: fantasztikusnak kell sikerülnie.

 Óriási tisztelettel köszönettel és hálával nézek Rátok. Mindannyian a munkátok mellett a szabadidőtökből, lelkesedésből, szeretettel készültetek, gyakoroltatok, pakoltatok, keltetek fel korábban, mentetek ruhát venni, adtatok virágot, terveztétek a díszeket és alkottátok meg őket, és estig sorolhatnám!

A csarnok, mely sokunknak a második otthona vagy családja is átlényegült, a hernyóból pillangó lett, felkészült a méltó ünneplésre. Ehhez hasonlóan lettek a csetlő-botló dolgozókból profi szereplők. Virágkötők és segítők önzetlen munkája is végig kísérte ezt a rendezvényt, felöltöztettétek a termelők, eladók virágaiból az asztalokat, folyosókat, és a szereplőket. Megmutattátok a piac minden szereplőjének és persze nekünk is, hogy pontosan mi is vagyunk: egy nagyon élő színes és mindenre képes, erős közösség. Ezt sokan tagadják, sokan megkérdőjelezik, sokan pedig hiszik és ami a legfontosabb most már nem csak hiszik, hanem látták is. Én ebben mindig hittem, viszont megérezni, megélni felemelő csodaélmény volt. Így lett a piac 25 évvel ezelőtt is, egy csoport hinni kezdett egy azonos dologban, hogy meg tudja csinálni, és ez most pontosan ugyanígy történt, amitől az ünneplés még eredetibb lett. Hittétek, hogy jót fogunk összehozni, vállaltátok, hogy gyakorolni kell, bátrak voltatok, hogy színpadra álltatok. A végén erős közösségként jöttünk le a színpadról. Eközben 1200 embernek, eladónak és vevőnek, a közösségünk tagjainak ÉLETRE SZÓLÓ élményt adtatok! Akik megállítottak egytől-egyig így fogalmaznak!

Világszínvonalú rendezvényt tartottunk meg és ami még fontosabb, hogy Flora örök megújulását, frissességét a közösség erejét fiatalos lendületét megmutattátok!  Fantasztikusak vagytok!  Köszönöm Nektek (sosem fogom tudni eléggé megköszönni és meghálálni) sok szeretettel és öleléssel!

Treer András

 

A szereplők: 130 piaci résztvevő! Értékesítő, tulajdonos, vásárló és 55 virágkötő.

A színpadra álmodó: Móri Imre

A műsorvezetők: Holló Márta és Boros Attila

A segítők: Barsi Erzsi, Baumann Anikó, Baumann Péter, Bazan Lajosné Picur, Bazan Réka, Bötös Nimsz Katalin, Csibi Csilla, Csüllög Terike, Faragó Zoltán, Farkas M. Csilla, Háger József, Keimer Beatrix, Kunfalvi Melinda, Mészáros Andrea, Molnár Valéria, Nacsa Tuzson, Szabó Diana, Szurgyiné Timea, Töröcsik Renáta, Virág Csilla