Cikkek

A virágdoboz összeállítás mestere

Németh Attila neve nem ismeretlen a virágkötő szakmában. Már számtalan virágkötészeti kiállításon, önálló bemutatón, szakmai rendezvényen találkozhattunk a Magyar Gyula iskolában végzett virágkötő mesterrel.

Iskolai gyakorlati idejének nagy részét Imre Kata mester virágkötőnél töltötte el, így stílusában, és növény-felhasználásában is a természetes, de meghökkentően alkalmazott természetes anyagokhoz, vonalakhoz ragaszkodik, amint azt mesterétől tanulta.

Egy ideig Viola Violettánál is tevékenykedett, ahol viszont a rendezvények virágdíszítéseivel ismerkedhetett meg. Önállóan dolgozik már hosszú évek óta, legújabban Budapest budai oldalán működtet virágüzletet.

Attila, a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac (Szigetszentmiklós) és a VVVMSZE közös szakmai alkotóműhelyében ezúttal a virágdobozok összeállításának, megtervezésének, virágválasztásának és főként a technikai megoldások rejtelmeibe enged bepillantást a tanfolyamon résztvevő virágkötőknek. Egy biztos: nem mindennapi virágdoboz formák, nem megszokott növény-összeállítással és nem közönséges díszítéssel készülnek majd az egyre népszerűbb, divatosabb virágdobozok, amit mindenki lépésről-lépésre követhet, sőt el is készíthet

A virágkötő mester egyedi látásmódjával ismerkedhetnek az alkotóműhely (workshop) résztvevői. Bebizonyítja Attila, hogy nem csak szegfű, rózsa, gerbera és más közönséges virág áll rendelkezésre a virágdobozok elkészítéséhez, hanem a természet által felkínált nagyszerű virágok százai kínálják magukat, hogy a vevők ne a megszokott, sablonos összeállításokat vihessék el a virágüzletből. Ne megszokásból, kényelemből készítsék el a munkákat, inkább kreatív indíttatás vezérelje a tanfolyam résztvevőit. Ehhez persze az új virágok ismeretére is szükség van, melyek közül Attila is bemutat néhányat.

Az alkotóműhelyen előzetes jelentkezés és a díj befizetése alapján lehet részt venni. A munka szeptember 4-én (kedd) 9 órakor kezdődik a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac galéria termében.

Szöveg és kép: Szabó János