Cikkek

Még hatékonyabb, még gyorsabb!

Megelégedéssel csomagolták össze standjaikat a VIII. Szaporítóanyag és Háttéripari Kiállítás résztvevői. A cserepes- és vágott virág termesztők legjelentősebb szakmai rendezvényét a szokásosnál is nagyobb érdeklődés kísérte.

A jó hangulathoz hozzájárult a termesztők mögött hagyott jó szezon is, amely jövőre nézve adott bizakodásra okot.

A kiállítók a legjobbnak az üzleti partnereikkel való gyors és hatékony személyes találkozást nevezték, melyhez kiváló keretet nyújtott a rendezvény szezonvégi időpontja és a termelőket tömörítő helyszíne: a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac.

Az idei évtől Szaporítóanyag- és Háttéripari Kiállításként meghirdetett esemény a szaporítóanyaggal közös háttéripari bemutató iránt fölmerült igényre adott választ. A 13 szaporítóanyag-, és 9 háttéripari termékeket forgalmazó kiállító nagyra értékelte a szakmai látogatottságot, a termékválasztékuk iránt tanúsított komoly érdeklődést, a még hatékonyabb, még gyorsabb információcserét, de megelégedéssel szóltak a kiállítás rugalmas és gördülékeny szervezéséről, a kapott szolgáltatásokról is.

A szakmai látogatók megerősítették az egynapos rendezvény fontosságát és vezető szerepét az éves szakmai programok sorában. Szerencsésnek tartották az egynyári és balkon szezon végén, a 25. héten megrendezett kiállítás időpontját, amikor több az időt tudtak szentelni a nézelődésre, a világ nemesítő házai (Dümmen, Brandkamp, Volmary, PAC, Danziger, PanAmerican Seed, Sakata, Benary, Syngenta, Selecta, Beekenkamp, Straathof, Ball, Böker, Padana, Hilverda Kooij, Schreus, Florensis) által kínált gazdag választék és innovatív fajták széles körének és termesztés technológiáinak áttekintésére, valamint a (Bátori Kert-Plusz Kft., Beppler Kft., Ekoprevent Kft., Flóra Kft./JóFöld, ICL , LuminanCity,Pindstrup Moseburg A/S., Pro Horto, Szirom Kft.) standjainál bemutatott technikai újdonságok megismerésére.

Az egynyári és balkonnövény fajtaújdonságokból, mester virágkötő közreműködésével készített vegyes összeültetések a növény-, közeg-, és edényhasználatra, míg a vágott-virág csokrok a nyári kínálatot színesítő fajtaválasztékra kívánták ráirányítani a figyelmet.

Merényi Alexandra