Cikkek

Egy nap, amikor csak a szakmáról beszélünk

A Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon 2014. június 16-án ismét megrendezésre kerül a Szaporítóanyag- és Fajtabemutató. A kiállítás vezető témája az egynyári és balkonnövények szaporítóanyagainak bemutatása, de emellett sok más olyan faj és fajta is megtalálható lesz, amelyek elsősorban a cserepes-, de a vágottvirág-termesztők figyelmét is fölkeltheti.

Az egynapos rendezvény nagyon sok információt tartogat. Kiállítói és látogatói körökben egyaránt népszerű, sikere töretlen! A termesztők az elmúlt alkalmakkal megtapasztalhatták, hogy a kiállításon eltöltött mindössze néhány óra milyen nagy segítség a munkájukban. A Hollandiában tartott hasonló rendezvény után csupán egy héttel azoknak is megadatik a tájékozódás lehetősége, akik nem tudtak külföldre utazni.

Ízelítőként a Szirom Kft. bemutatóján a kis virágú Cabaret petúniák telt virágú változataival, az új színekkel kiegészült Petunia Viva sorozattal és a rendkívül jól bokrosodó, piros virágú, álló típusú Pelargonium Bernd fajtával ismerkedhetünk meg. A Szenttamási Kft. standját továbbra is a különlegesebb cserepes fajok választéka miatt érdemes fölkeresni, és tájékozódni a Limonium, a Helleborus, a cserepes Alstromeria, az Echinacea, a színgazdag cserepes szegfűk, valamint az ámpolnás cserepes termesztésre alkalmas begóniafajták iránt. A Kővári Kft. az időzíthető cserepes krizantémok sorát és gyorsan elsajátítható technológiáját tárja a látogatók elé.

Olyan színes termékkörre kívánják irányítani a figyelmet, amelyek nemcsak az őszi alkalmakra, de karácsonyi, Valentin- és nőnapi értékesítésre is termeszthetők. Szaszák Tibor a cserepes ciklámenek teljes választékát, új, mini, nagy és óriás virágú árvácskákat és többféle primulát, valamint a Ranunculusok közül a nagyobb virágú Pratolino sorozatot kínálja sok más mellett. A Dobay Kertészet az újdonságokat meglepetésnek szánja, ám a tavaly bemutatott fajták közül, a tapasztalatok birtokában tovább ajánlja az Xtreme Night és a Belmonte Night muskátlikat, a különleges színű Crazytuniákat, a Calibrachoa Celebration sorozatot, a Sunsatia Nemesiákat és a Vepita verbénákat. A Plant Alliance Hungary új, korai virágzású, hideghatást nem igénylő Bermuda névre hallgató angol muskátlifajtasort vonultat fel. Balkonnövény-kínálatukat tovább élénkítik a nagy virágú, csíkos mintázatú Prettytoonia petúniák. Mediterrán fajtasoruk a Freddy Banani banánfával bővült. A standon elárulják, hogy mit tud ez a növény. A Grünewald Kft. népszerű termékei mellett a Calibrachoa Sweet Bells petúniák új, telt virágú fajtáival, a kompakt növekedésű Calendulával, a fehér virágú Thunbergiával, a különleges színű Xagros szalmarózsákkal, továbbá a telt virágú Funny Pleasure petúniákkal ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Farmer Kft. kínálatából válogatva érdeklődésre tarthat számot az első évben virágzó piros virágú évelő Lobelia, a korai értékesítésre termeszthető Bingo Petunia, a rövid tenyészidejű Grand Gala muskátlisorozat álló és futó fajtái, valamint a függő kosárba való, magról szaporított, erős szárú Anthirrinum, a Candy Showers. A Beppler Kft. a muskátlik közül az új Big EZEE sorozatot, valamint a 4-5 színnel bővülő interspecifikus Sarita-fajtákat, a telt virágú Origami petúniákat, különleges cifra színű, nagy virágú petúniákat, az intenzív színű, kompakt növekedésű Verbena Lindolena sorozatot, a fehér virágú Potuniát, és sok új Confetti-kombinációt mutat majd a standjukat fölkeresőknek. A

Flora Hungaria Kft. a 2014. évi Szaporítóanyag- és Fajtabemutató rendezőjeként, valamennyi kiállítója nevében szeretettel és tisztelettel meghív minden szakmai érdeklődőt 2014. június 16-án. Helyszín: Flora Hungaria Nagybani Virágpiac, Szigetszentmiklós

Merényi Alexandra