Virágkötészeti bemutatók

Virágkötészeti bemutatók

2017-es év további alkotónapjai és bemutatói

Takács Diána mester virágkötő 2016. 11. 09.

Az iskolai padban, a virágkötészeti gyakorlóhelyen a munkáját legjobban végző volt diáklány, Takács Diána mester virágkötő lépett a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac színpadára november 9-én, hogy bemutassa karácsonyi elképzeléseit, álmait.

A bemutató melletti gazdag információs részek is sok újdonsággal szolgáltak a megjelent szakmai közönségnek. A virágkötészeti műsorok állandó vezetője, Boros Attila a VVVMSZE elnöke finom humorral és szakmai hozzáértéssel kommentálta a több mint két és fél órás programot.

Egyszerű, de tartalmas ötletekkel szolgált a fiatal mester a virágüzlet vezetőknek, a megjelent diákoknak. Igazán gazdag és pompás záró programja volt a 2016-os Flora Hungaria és VVVMSZE közös szakmai sorozatának.

Diána és a közönség hamar megtalálta az összhangot, igen jó kapcsolat alakult ki már az első pillanatokban. A közvetlen és kedves mester laza eleganciával készítette és mutatta be alkotásait.

Szöveg és kép: Szabó János

 

Virágkötészeti bemutatók videóanyagai

2016. október Berdár Bernadett mester virágkötő

Kegyeleti virágdíszek másként

Berdár Bernadett fiatal mester virágkötő a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában (Budapest) az érettségi vizsgája után, négy éve tanulta ki a virágkötő szakmát. Több hazai és külföldi virágkötészeti versenyen jól szerepelt, így korábban letehette tavaly a mestervizsgát. A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac színpadára már fiatal mesterként állhatott föl, hogy bemutassa a megjelenteknek elképzeléseit a kegyeleti, mindenszenteki virágkötészetéről.
olvassa tovább

2016. augusztus Nagy Péter mester virágkötő

Fiatal mester – könnyed ötletek
A nyári pihenő után folytatódott a virágkötészeti szakmai bemutató sorozat a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac galéria termében. A fiatal virágkötők közül ezúttal Nagy Péter mesterrel és alkotásaival ismerkedhettünk meg.
olvassa tovább

2016. április Piroska Ágnes virágkötő

Csak esküvőre
A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac legutóbbi szakmai bemutatóján Piroska Ágnes, a tavalyi Magyar Virágkötészeti Bajnokság győztese szerepelt. A menyasszonyi csokrok sokféle fajtáját készítette el Ági, de mindegyikben a könnyen elkészíthetőség, az egyszerűség és a hordhatóság szerepelt elsődleges szempontként. A virágkötő-berendező szakon végzett, s az iskolai gyakorlatai alatt, majd utána is Németh Attilánál dolgozott, akinek sokat köszönhet, hogy ma már önálló virágkötőként saját üzletben dolgozik, bajnokságot nyert és bemutatót tarthat.
olvassa tovább

2016. február Kunfalvi Melinda mester virágkötő

A kifinomult trend jegyében
A Flora Hungarián a 2016-os év első virágkötészeti szakmai bemutatóját a programok nevének megfelelően (New Generation) az ifjú nemzedék prominens tagja, Kunfalvi Melinda tartotta. Annak ellenére, hogy tapasztalt virágkötőről beszélhetünk már, nagy volt az izgalom az előkészületek során.
olvassa tovább

2015. november Móri Imre mester virágkötő

Jó ízlés + szép látvány + tökéletes szakmai megoldás
Ezekkel a jellemzőkkel foglalhatjuk össze a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac 2015-ös évi utolsó bemutatóját. Móri Imre mester virágkötő adventi, karácsonyi virágdíszekkel kápráztatta el a termet megtöltő, érdeklődő szakembereket.
olvassa tovább