Cikkek

Virágkötészeti alkotóműhely (workshop) 2018/1

A kifinomult alkotások bajnoka

A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac (Szigetszentmiklós) és a VVVMSZE februári alkotóműhelyét (workshop) Nagy Gábor, ifjúsági európabajnok virágkötő tartja. Édesanyja virágüzletében dolgozik és éppen az ő gyakorlati mestervizsgája segítőjeként tűnt föl Gábor és bontakozott ki tehetsége a virágkötő szakma terén is.

A már több virágkötészeti versenyt is megnyert vásárosnaményi fiatalember alkotásai meghökkentették a szakma képviselőit. Nagymesterek és idősebb virágkötők is csodálták munkáit, különösen a finoman kidolgozott csokrait, térelemeit, nem is beszélve az Eurofleurs versenyen bemutatott menyasszonyi csokrát. A tatai Magyar Virágkötészeti bajnokságon készített csokra is csodálat tárgyát képezte.

Az év első alkotóműhelyében Gábor éppen a csokorkötészet rejtelmeibe vezeti be a résztvevőket. A mérnöki pontossággal, remek arányérzékkel, szín-összeállítással és sziporkázó ötletességgel megszerkesztett csokrok, egyszálas virágdíszítések mindenki számára élményt és a mindennapi munkában nagy segítséget jelenthetnek. A személyiségében szerény, ám munkásságában határozott virágkötő bajnok lépésről-lépésre elmagyarázza, bemutatja a virágok, az anyagok, a kellékek kiválasztásának szempontjait, az előkészítésüket a csokorkötéshez, az alapok részletes összeállítását és természetesen a csokrok szakszerű megkötését is.

További nagyszerű ötletekkel szolgál a vevők által igen kedvelt egyszálas nőnapi egyszerű és gyors virágdíszítések elkészítésében is. A virágüzletekben leggyakrabban készített virágkötészeti munka a csokor, így hasznos ötletekkel, begyakorolt csokrokkal távozhatnak a tanfolyamról a résztvevő szakemberek!

Szöveg és kép: Szabó János