Cikkek

Nagy lendülettel

A 24 éven keresztül működő Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének közgyűlése január 9-én határozott,hogy az egyesületet megszünteti. Többen úgy gondoltuk, hogy ez a nemes tevékenység, a virágkötő szakma fejlesztése nem állhat meg, tennünk kell valamit!

A 24 éven keresztül működő Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének közgyűlése január 9-én határozott,hogy az egyesületet megszünteti. Többen úgy gondoltuk, hogy ez a nemes tevékenység, a virágkötő szakma fejlesztése nem állhat meg, tennünk kell valamit!


 









 

 

A 24 éven keresztül működő Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesületének közgyűlése január 9-én határozott,hogy az egyesületet megszünteti. Többen úgy gondoltuk, hogy ez a nemes tevékenység, a virágkötő szakma fejlesztése nem állhat meg, tennünk kell valamit!

 

Az ember társas lény, közösségekhez kötődik, emberek között végzi a munkáját, tartozik valakihez. Szükségünk van visszajelzésre mindennel kapcsolatban, ami meghatározza az életünket, hiszen ezekből okulunk. Listát készítettünk azokról a tennivalókról, melyeket szeretnénk megvalósítani, ennek érdekében dolgozunk a legnagyobb erőbedobással. Ezt ugyanis máshogy nem is lehet.

 

Kedves barátom szerint „valamit vagy csinálunk, vagy nem csinálunk, kicsit nem csinálunk semmit”. Mindig megmosolyogtat, de nagy igazságot hordoz ez a mondat. Célunk, hogy az új szakmai egyesület (Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete) immáron hivatalosan is minden feladatot megörökölve a Magyar Virágkötők Virágkereskedők Szakmai Egyesületétől, új, friss erővel, hatalmas teherbírással és odaadással, mindent elkövessen a virágos szakma érdekében! Nincs széthúzás, ellentábor és legkevésbé sincs szó több évtizeden át felépített értékek lerombolásáról. Éppen ellenkezőleg!

 

Sok a találgatás, a pletyka, ám mindenkit megnyugtatunk: mi minden tudásunkkal a szakma öregbítésén dolgozunk, teljesen új alapokra helyezve, az elődöktől tanulva látunk hozzá a jövő építéséhez. A tagság persze elengedhetetlen, hiszen minden egyesület és hasonló szervezethez hasonlóan, mi is pénzből tudunk csak továbbképzéseket, szakmai versenyeket szervezni, az érdekképviseletet fenntartani, újságot kiadni.

 

Sokan kérdezik, hogy miért érdemes tagnak lenni? Mit teszünk mi a tagok érdekében, hogyan képviseljük az érdekeiket? Egy adott szakmai közösséghez tartozni más országokban kiváltság, azok kiváltsága, akik túlélik ezt az időszakot, méghozzá azért mert tanulhattak a másiktól és abból építkezve, erőt merítve nehéz gazdasági helyzetben is fejlődni tudnak. Mi is képesek vagyunk erre!

 

Ha csak a magyarországi virágüzletek 10%-a, kb. 900 üzlet, virágkötő vagy kereskedő lesz a tagunk, az már kilencszázszor nagyobb esély arra, hogy valami olyat tanul a másiktól, amiről esetleg még nem is hallott és a saját vállalkozásában alkalmazni tudja.

 

Számos tervvel készülünk. Kissé átalakulnak a versenyek, az ifjúsági és a felnőtt is. Újabb kiállításokkal, esetleg más kiállításokkal társszervezésben igyekszünk tagjainkat eljuttatni, közelebb vinni a vásárlóikhoz! Az elsődleges cél a virágvásárlás ösztönzése. Hogy ezt hogyan érjük el? Például tárgyalásokat folytatunk népszerű szappanoperák szerkesztőségeivel a helyszínek díszítéséről, hogy a nézők, a mi vásárlóink megkívánják és otthonukba akarják vinni a virágot és a dekorációt. Azt tervezzük, hogy az országot régiókra osztva igyekszünk minél több kereskedőhöz közelebb jutni és úgy segíteni abban, hogy jobban kereskedjen, megmutatjuk, hogy milyen új anyagok jelennek meg, mik változtak és milyen alapvető dolgokon érdemes változtatni annak érdekében, hogy megtartsa, visszaszerezze a vevőjét!

 

Nagy segítség, hogy kezdeményezésünkben a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac és a Smithers-Oasis is szerepet vállal, a teljes program kidolgozásában együttműködnek az egyesülettel. Üzletviteli, kereskedelmi, szakmai továbbképzéseket készítünk elő és azokkal minél több taghoz szeretnénk eljutni. Folyamatosan egyeztetünk a kamarákkal is a jobb, szorosabb együttműködésről.

 

Tervünk és munka is bőven van, de a cél nem elérhetetlen. Kulcsfontosságú, hogy minél többen legyenek tagok és bizalmat szavazva erősítsenek bennünket a munkánkban, segítsék azt ötletekkel, kérdésekkel, kérésekkel és konstruktív kiegészítésekkel!

 

A felnőtt éves tagdíjat 9990 Ft-ban állapítottuk meg, a nyugdíjas és diák tagdíj 4990 Ft.

Biztosak vagyunk abban, hogy az egy éves tagdíj olyan befektetés, amely megtérül az információk és a lehetőségek áradata által.

Kérdésekkel forduljanak hozzánk bizalommal a vvvmsze@gmail.com e-mail címen vagy a jól ismert +36 30 952 9480-as telefonszámon!

 

 

 

 

 

Boros Attila, a VVVMSZE elnöke


 

 

Elnökség

 

 

Boros Attila

 

elnök

 

14 éves korom óta a virágkötészet az életem. Gyakorlatilag minden napom ebben a szép szakmában zajlik, fiatal koromban még versenyzőként, majd nagyon fiatal vállalkozóként és hosszú évek óta a szakmai egyesület munkájában tevékenykedem. Az új egyesület vezetése (VVVMSZE) egy olyan kihívás számomra, ami újra és újra egy-egy adrenalin lökettel indítja a napom és azzal a felelősségtudattal folytatódik, amit a szakma támaszt irányunkba. Éppen ezért heti 1-2 alkalommal egy kis sport szükséges, hogy a szellemi frissesség állandó legyen és a teherbírás ne ismerjen korlátokat.

 

 

 

 


 

Pánczél Péter

 

elnökhelyettes

 

 

 

 

Szeretném, hogy az új egyesület által ismét egy összetartó, szakmailag elhivatott virágkötő közösség jöjjön létre. Ifjúsági Európa bajnokként elsősorban a versenyek szervezésében, megújításában fogok részt venni és a versenykiírások elkészítése az elsődleges feladatom. Mai napig abban a virágüzletben dolgozom, ahol tanulóéveimet töltöttem, Bevíz Katánál. A napi munka mellett a testmozgás elengedhetetlen az életemben, a sport ugyanolyan részét képezni mindennapjaimnak, mint a munka.

 

 

 

 


 

Boros Évi

 

titkár

 

 

Fiatalságom ellenére már dolgozom Kecskeméten az Attila Virágszalonban, bátyámmal, Boros Attilával és közös erővel próbáljuk sikeresebbé tenni a családi vállalkozásunkat. Marketing tanulmányaimból kifolyólag én foglalkozom az üzlet népszerűsítésével és emellett pénzügy- számvitel szakirányban végzem a főiskolai tanulmányaimat. Visszagondolva, már tizenévesen az üzletben töltöttem a szabadidőmet. Az egyesülettel szeretném, ha minél több vállalkozót, virágkötőt, pedagógust és diákot rá tudnánk ébreszteni arra, hogy közös erővel, egymás támogatásával és tanításával, mekkora „álmokat” lehet megvalósítani! Ez a Mi szakmánk és egymásért kell dolgoznunk, hogy sikerekre tegyünk szert!

 

 

 


 



Veress Borbála

Okleveles kertészmérnök, mérnöktanár vagyok. 2008 óta tanítom a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskolában a virágkötő tanulókat. Szabadidőmben, ha tehetem, olvasok, kötök, horgolok, gyöngyöt fűzök, főzök és sütök. Fontosnak tartom, hogy olyan ember képviselje a szakma egy-egy szegletét, aki valóban ebben él, ezzel foglalkozik. Az iskolában eltöltött évek alatt rálátásom lett a szakmai oktatás pozitív és negatív oldalaira. Remélem, hatékonyan tudom majd ezeket a tapasztalatokat érvényesíteni és egy szakmát szerető, dolgozni akaró fiatal virágkötő generáció útját tudjuk közösen megnyitni.


 

 

Loidl Edina

 

A virágos szakma úgy ismer engem, mint „Loidl-os Edina”. A múltban is sokat tolmácsoltam véleményem az egyesületben és most, hogy felkértek erősítsem az elnökség munkáját, próbálok legjobb tudásom szerint és vállalkozói tapasztalatommal hozzájárulni a munkához. Segítségre szeretnék lenni a „kellékes” nagykereskedők, gyártók nevében is! Hobbim a futás és a sport, hiszen kell valami, amiben ki tudok kapcsolni a hétköznapok terhe alól. Biztos vagyok abban, hogy együtt meg tudjuk valósítani a kitűzött célokat!

 

 

 


 

 

Tóth György

 

 

 

Jelenleg két virágüzletet üzemeltetek, egyiket városban a másikat egy kicsi faluban. Örülök a lehetőségnek, hogy a VVVMSZE vezetőségi tagja lehetek, így képviselni tudom azokat a virágosokat, akik egy kicsi faluban a nyilvánosság háta mögött dolgoznak. Elsődleges feladatként a Médiával való kapcsolattartás lesz a munkám, hogy első kézből kapjanak olyan anyagot, ami a virágvásárlást ösztönzi.







 



 

 

 

Miklós Csaba

 

Vágott virág nagykereskedőként szakmai összefogásra és együttgondolkodásra buzdítok mindenkit! Nagyon fontos, hogy a nagykereskedők-termelők és a virágkötők-virágüzletesek együttműködésére alapozva egy olyan szakmai érdekképviseletet támogassunk, ami mindannyiunk jövőjéért dolgozik. Másik szenvedélyem a bor, amit, móri, családi pincészetünkben bárki megkóstolhat és kezdődhet is az elméleti munka!

 

 

 

 


 

 

TAGFELVÉTELI KÉRELEM

 

 

 

 

Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete Elnöksége részére

 

 

6000 Kecskemét, Csányi J. u. 1–3., 2. em. 212.

 

 

 

Tisztelt Elnökség!

 

 

Alulírott* ............................................................................................................................................................................................

(szül. helye* és ideje*: .............................................................................................................................................................................................

anyja neve*: .............................................................................................................................................................................................

tel. szám*: +36 ......................................................................................... emailcím*: ...................................................)

..............................................................................................................................................................................................

szám alatti lakos kijelentem, hogy Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete tagja kívánok lenni. Kérem, az egyesület tagjai közé felvenni szíveskedjenek. A kérelem benyújtásával egyidejűleg az éves tagdíjat a mellékelt csekken vagy közvetlenül az egyesület bankszámlájára (K&H Bank: 10401165-50526680-85491001) megfizetem. (Banki átutalás esetén megjegyzésben „tagdíj2013” kell feltüntetni!) Az alapszabály rendelkezéseit betartom, az egyesület munkáját lehetőségeim szerint segítem. Kijelentem, hogy magyar állampolgár vagyok és a közügyek gyakorlásától nem vagyok eltiltva. A *-al jelölt rész kitöltése kötelező!

Számla igény esetén, név, cím: ...........................................................................................................................................................................................

Kelt:..........................................................................................................napján
......................................................................

 

• Kérem, hogy részemre mérsékelt összegű tagdíj megfizetését szíveskedjenek engedélyezni, tekintettel arra, hogy TANULÓ vagyok. Tanulói jogviszonyom igazolására csatolom az iskola részéről kiállított iskolalátogatási igazolást.

Dátum: ..................................................................................... Aláírás: ..........................................................................

 

• Kérem, hogy részemre mérsékelt összegű tagdíj megfizetését szíveskedjenek engedélyezni, tekintettel arra, hogy NYUGDÍJAS vagyok. Ennek igazolására csatolom a nyugdíjas igazolványom másolatát.

Dátum:...................................................................................... Aláírás: .........................................................................

 

 

 

A tagfelvételi kérelem elektronikusan is elküldhető a vvvmsze@gmail.com-email címre


 

A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai egyesülete 2013-as évre a következő virágkötészeti versenyeket, kiállításokat és bemutatókat tervezi:

 

 

 

 

Savaria Floriadae Ifjúsági Nemzetközi Virágkötészeti Verseny 2013 április

• asztaldíszítés

• menyasszonyi csokor

• falikép

 

 

 

 

Tata Víze-Zene-Virág Fesztivál 2013 június

 

Magyar Kupa:

• Térkompozíció:

• Menyasszonyi csokor

• Meglepetés feladat

 

 

Török kori Átjáró:

Kettő meghívott virágkötő kiállítása

 

 

 

XX. Hortus Hungaricus 2013 szeptember

 

 

 

Nemzetközi Enteriőr verseny:

• Díszkoszorú

• Növény összeültetés

• Tűzött kompozíciók

 

 

 

Diákverseny: „Szüreti mulatság”

• Térkompozíció

• Díszkoszorú

 

 

 

Legszebb Őszi csokor:

„Színpompás ősz”

 

 

 

Őszi Egyetemi verseny: 2013 november

 

• Térkompozíció

• Asztaldíszítés „Őszi vadlakoma”

• Kegyeleti párna

 

 

 

 

Advent: 2013 november

• Az én adventi koszorúm diákverseny

• Felnőtt adventi verseny

 

 

 

 

Flora Kecel ifjúsági virágkötészeti verseny 2013 december

• Térkompozíció

• Esküvői csokor

• Ajándék

 

 

 

 

Flora Hungaria

• A Flora Hungaria Kft-vel együttműködve 2013-ban 6 alkalommal kerül

megrendezésre virágkötészeti bemutató és azt megelőző napon Workshop.

 

 

 

Őszi Orchidea kiállítás Vajda Hunyad Vár

• Egyesületi megjelenés

 

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

A versenyfeladatokat a VVVMSZE 3 tagú zsűrije értékeli nemzetközi zsűrizési szabályok alapján! A versenyeken, kiállításokon való részvétel csak a VVVMSZE tagjainak ingyenes, melyet a jelentkezéskor ellenőrzünk. NEM egyesületi tagoknak a jelentkezés díja, felnőtt: 9990 Ft, diák, nyugdíjas: 4990 Ft, mellyel adott naptári évre tagsági viszony jön létre! Diákversenyek esetében a szakképző intézmény tagsági viszonya szükséges, egyéni indulás esetén diák tagsági viszony kötelező!