Cikkek

Mezőffy Tamás Európa-bajnok, mester virágkötő bemutatója

VIDEO

Hihetetlen számok röpködtek az előzetes bejelentkezések alapján a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac irodájában, a szervezők körében. Már nagy sikerként élték meg, amikor a regisztráció a 200 fő körül járt, de a végső számok 950 fölött voltak. Elképesztő érdeklődés mutatkozott a bemutató iránt!

Hallván a számokat, Tamás is elkezdett izgulni, hogy vajon mit szólnak majd a szakmabeliek a munkáihoz. A megszokott bemutató módszeren túlmutatva, újabb rendszert szeretett volna. A terem közepén szerette volna felállítani a virágkötészeti munkákat, ehhez pedig hatalmas térre volt szüksége. Először, a galéria teremben kicsi volt a helyszín, majd a létszám növekedésével az egyik zsilip jelentkezett lehetőségként. Végül a virágpiac közepén lévő standokat elbontva kaptak megfelelő méretű teret. A bemutató nagyságát nem csak a nézők száma mutatta, de a megvásárolt és felajánlott virág és kellék értéke is már meghaladta a kétmillió forintot.

Tamás segítséget kért a virágkötőktől, hogy jöjjenek a virágpiacra pár nappal a bemutató előtt, hogy felfűzhessék, ragaszthassák a virágokat, lepucolják a levelek és még sokféle más munkát is elvégezzenek, hogy sikeres bemutató legyen. Harminchat virágkötő vállalkozott a nem kis feladatra, voltak többen, akik felköltöztek Szigetszentmiklósra, több napot a külön munkával eltöltve.

Nagy feladatnak bizonyult az bemutató nagyméretű kellékeinek, alapjainak az elkészíttetése is, Akik látták a bemutatót, tapasztalhatták az installációk nagy méreteit. Végül minden összeállt, s kezdődhetett a műsor, a szakmai „továbbképzés”, az ötletgyár beindult.

A műsort Tamás egy szálra, az elmúlt egy év külföldi bemutatóinak sorrendjére fűzte föl. Így láthattuk a kínai, a japán, a spanyol, a portugál, a lengyel, a szlovák, a cseh bemutatók egy-egy jellemző virágkötészeti alkotását, igazi „mezőffys” stílusban előadva. A formák, az arányok, a virágszínek tökéletes alkalmazása emelte a gazdag program színvonalát.  A pörgős műsor, így is majdnem három óra hosszat tartott, pedig a fekete mezben és kesztyűben dolgozó „láthatatlan” segítők fejezték be a már jól előkészített méretes virágdíszeket.

Remek hangulat, magas szintű szakmai hozzáértés, látványos virágdíszek jellemezték a szerdai délutánt, no és a végén finom pezsgő koronázta meg a virágos világutazást. Nagyon jó és pozitív vélemények alakultak ki a műsor kapcsán. Egyrészt, hogy milyen tehetséges és szerény virágkötőnk van Tamás személyében, másrészt, hogy milyen sokat lehet tanulni egy pár órás tanfolyam alatt is! A világ szinte minden tájára eljutott már a magyar virágkötészet egyedi megjelenítése, a színvonal bemutatása. Tamás sokat tett és tesz is a szakma elismertetéséért, s viszi a világba a magyar virágkötészet hírnevét, hiszen jövőre már egy percnyi ideje sincs, ötleteivel tölti meg a világ virágkötészetének kosarát. Sok sikert kívánunk hozzá!

Első rész:

 

Második rész:

A fergeteges virágkötészeti bemutató terméktámogatói: Adamcsók Ferenc 44 stand ● Bagi Fleur 37 stand ● Blumen Pack 43 stand ● Csányi Kertészet 353 stand ● Csányi Józsefné 76 stand ● Csuta Kertészet 361 stand ● Decoration & Design Kft. 33, 507 stand ● Díva Orchidea 26 stand ● Eke Liliomkertészet 1 stand ● Érczes Tibor 523 stand ● Feldhoffer Kertészet 32 stand ● Floraland Log 4-5 ● Fóris Árpád 320 stand ● G&G 28 stand ● Golmitz Kft. 509 stand ● Gránit 2009 Kft. 621 stand ● Komróczki Sándor ● Koncz Béla 52 stand ● Korallvirág Bt 62 stand ● Lathyrus Kft. 40 stand ● Loidl Nagykereskedés 25 stand ● Magyar Szárazvirág 34 stand ● Mészáros József 339 stand ● Nagy János 24 stand ● Naxa Fleur 18-19 stand ● Noske Virágkertészet 28 stand ● Nyester Kft Log 8, 11 ● Oázis Kft. Log 22 ● Pelikán Kertészet 69 stand ● Pemti Kft. 512 stand ● Podoba Zoltán 54 stand ● Prémium Virág Kft. Log 3 ● Seres Jolán 383 stand ● Szeles Sándorné 238 stand ● Szentesi Primőr Kertészeti Szövetkezet 35 stand ● Szép Kertészet 8 stand ● Szomor Dezső log 6 ● Szuper Szolgálat Kft. 344 stand ● Top Carnation Kft. Log 26 ● Újvári István 248 stand ● Varga Kovács Hortenzia 626 stand ● Varga László 182 stand ● Virág Attila Log 28/1 ● Virágos Pagony 322 stand ● Virág Trend Áruház Log 14