Cikkek

Flora Hungaria - Virágkötészeti bemutató 2016.10. 05. Berdár Bernadett

Kegyeleti virágdíszek másként
Berdár Bernadett fiatal mester virágkötő a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában (Budapest) az érettségi vizsgája után, négy éve tanulta ki a virágkötő szakmát...

Kegyeleti virágdíszek másként

Berdár Bernadett fiatal mester virágkötő a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában (Budapest) az érettségi vizsgája után, négy éve tanulta ki a virágkötő szakmát. Több hazai és külföldi virágkötészeti versenyen jól szerepelt, így korábban letehette tavaly a mestervizsgát. A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac színpadára már fiatal mesterként állhatott föl, hogy bemutassa a megjelenteknek elképzeléseit a kegyeleti, mindenszenteki virágkötészetéről.

Az érdeklődéssel várt szakmai bemutatót ismét Boros Attila a VVVMSZE elnöke kommentálta, miközben Bernadett sorra készítette a különös kegyeleti díszeket, amelyek között volt könnyebben és több odafigyelést és időt igénylő alkotás is. A fiatalok látásmódja, anyagfelhasználása nagyban eltér az idősebb korosztályétól, de a kegyeleti dísz feleljen meg a funkciójának: szép emléket állítson a holtaknak, díszítse a sírt, sokáig tartson, szép virágokból álljon, legyen különleges – mondta a műsorvezető. A kritériumoknak Bernadett munkái egyediségüknél, szépségüknél fogva eleve megfeleltek.

A fiatal virágkötő mester is nagy izgalommal várta a bemutatót, ami a végén sikerrel zárult.