Hortus Hungaricus

Hortus Hungaricus 2017-ben elmarad

Tisztelt Kiállítóink! Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár a 2017-es évben nem kerül megrendezésre. 

 

Bővebben a Hortus Hungaricusról

A Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás hazánk legrangosabb legjelentősebb kertészeti seregszemléje. Az elmúlt 19 alkalom a bizonyíték arra, hogy a Hortus Hungaricus név kötelez: szakmaiságot, színvonalat, folyamatosan megújuló programokat, értékes, rangos rendezvényt jelentett a múltban és fog jelenteni a jövőben.

Különösen igaz ez akkor, amikor a soron következő a 20. jubileumi Kertészeti Kiállítás előtt állunk.

Mindezt szem előtt tartva, a legjobb szándéktól vezérelve a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai támogatását bírva készültünk az idei különleges együttműködésre az OMÉK rendezvénnyel való közös megjelenésre.

Sajnos a sok egyeztetés, a jó szándék ellenére az OMÉK szervezőivel nem jött létre megállapodás, mert nem láttuk biztosítottnak a kiállítóink által megszokott színvonalas rendezvény feltételeit.

Az OMÉK - Hortus Hungaricus együttműködés késői meghiúsulása időben nem teszi lehetővé a rendezvény felelősségteljes és megszokott színvonalú megszervezését, lebonyolítását a szokásos szigetszentmiklósi helyszínen.

A Flora Hungaria Kft. a Hortus Hungaricus rendezője és szervezője, valamint Tanácsadó testülete és Felügyelő Bizottsága ezért közösen úgy döntött, hogy a 20. jubileumi Hortus Hungaricus rendezvényt méltóan, rangjához illő módon és szakmaisággal 2014. év szeptember 19—21 között Szigetszentmiklóson ünnepeli.

Köszönjük kiállítóink és szakmai szervezetek támogatását, amit az előkészítés során nyújtottak. A történtekért megértésüket kérjük.

A dísznövényágazatot, a Hortus Hungaricus név alatt rangot szerzett kiállítást, valamint a kiállítókat ért kár kapcsán a szükséges és lehetséges intézkedéseket megtesszük.

20. Jubileumi Hortus Hungaricus 2014. szeptember 19-21.

Galéria