Cikkek

Két fiatal virágkötő esküvője

Takács Diána és Nagy Péter virágkötészeti bemutatója

Nos, ne gondolja senki komolyan, hogy a már gyermekének örvendő Takács Diána és Nagy Péter, mester virágkötők kötnek házasságot! A párválasztáson már mindketten túlestek és boldog kapcsolatokban élnek, de a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac áprilisi szakmai bemutatóján együtt lépnek a színpadra. A virágkötészet talán egyik legszebb ága, az esküvői virágkötészet néhány gyöngyszemét, újdonságát mutatják be.

Most, hogy lassacskán kezdünk fölébredni az FTD World Cup 2019, a virágkötészeti világkupa mámorából, melyen Mezőffy Tamás a világ harmadik helyezettjévé lépett elő, ezzel óriási hírnevet teremtve a magyar virágkötészetnek, foglalkozhatunk az itthoni eseményekkel is. Gratulálunk Tamás!

Az esküvő legfontosabb virágdísze a menyasszonyi csokor. A fiatalok már erősen gondolkodhatnak a feladaton, hogy a színpadon a legmodernebb stílusokban, kimagaslóan egyedi megoldásokban mutassák be a menyasszonyi csokraikat. Nem csak csokrok kerülnek terítékre, de mindegyik, az esküvőhöz kapcsolódó más szakmai alkotás is bemutatásra kerül. Asztaldíszek, autódíszek, templomi díszítések is gazdagítják a programot.

A virágkötészet egyedi összeállításait is megismerhetik a bemutatóra jelentkező szakemberek. Ritkán használnak a virágkötők virágzó fácskákat, cserjéket az esküvők dekorálásához. Nos, a két mester ezekből is készít néhányat.

Mindketten több hazai versenyen vettek részt, de szerepeltek külföldi megmérettetéseken is, ezért is került rájuk a vezetőség választása.

Takács Diána a budapesti iskola virágkötő-berendező szakán végzett, mondhatjuk, szerencsés voltam, mert abba az osztályba járt, ahol órákat adtam, így folyamatosan figyelhettem szakmai fejlődését. Olyan jól végezte tevékenységét, hogy 2011-ben képviselhette hazánkat a londoni Worldskills versenyen, majd 2012-ben Kókai Renáta osztálytársnőjével együtt a csapatversenyben ezüstérmet kaptak a belgiumi Spa-Francochamps Euroskills versenyen. Már szerepelt a Flora Hungaria színpadán.

Nagy Péter hasonló szakmai végzettséggel rendelkezik, de a szentesi iskola diákja volt. Jelenleg Szegeden dolgozik. A szombathelyi Savaria Floriadae versenyen tűnt föl, de más versenyeken is szép eredményeket ért el. 2010-ben a lisszaboni Euroskills versenyen Udvari Brigittával a csapatverseny 5. helyén végeztek. Péter is már többször szerepelt a Flora Hungarián, egyikük sem ismeretlen a szakmai közönség számára.

A mottójuk: újdonság, újdonság, megint újdonság!

Ingyenesen látogatható a rendezvény, ám REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.

Szabó János