Cikkek

Karácsonyi virágkötészeti bemutató Szentpéteri Szabolcs, Schott Réka

Flora Hungaria - Virágkötészeti bemutató 2019. 11. 13.
 
 

Csak egyenesen előre...
Mondhatnánk ezt is Szentpéteri Szabolcs mester virágkötő szakmai pályafutásáról. Az Iskolai tanulmányait az általános iskola után kisállat tenyésztőként kezdte, de az állatokhoz ma is szoros kapcsolat fűzi, hiszen a legszebb tengeri malac fajták az ő tenyészetéből kerülnek elő. Több virágkötő is kapott már tőle „állati ajándékot”.

Időközben beiratkozott a Magyar Gyula Szakmunkásképző Iskolába, hogy a csodálatos virágkötő szakma rejtelmeibe is elmélyedjen. Az iskolai időben neves mestereknél tevékenykedett, tanult, s eközben megnyerte az első iskolai versenyét is. Innentől kezdve, a szakmai útja fölfelé ívelt, amit bizonyítanak a tanulóknak szervezett virágkötészeti versenyeken elért kimagasló eredményei.

Egy ideig együtt dolgoztunk egy nagy kellék nagykereskedésben, s láttam a tevékeny és kreatív hozzáállását a virágdíszekhez. Nagyon szép és ízlésesen elrendezett kirakatokkal, hangulati összeállításokkal is népszerűvé vált. Sok bemutató, szakmai tanfolyam sikeres alkotásai igazolják tehetségét. A cég bezárása után is hasonló helyeken dolgozott és dolgozik ma is.

Az egyetem dísznövény-termesztési szakára is járt, így gyarapítva a már addig megszerzett gazdag növényismeretét, ami a virágkötő szakmához elengedhetetlen. Manapság az egyik kellék nagykereskedés távol-keleti beszerző útjain is nagy szaktudással válogatja ki a forgalmazandó áruk sokaságát.
A szakmai bemutatón egyik kedvenc témájában készíti alkotásait, a karácsony lenyűgöző világában.

 
 

Schott Réka külföldön szerezte meg a szakmai ismereteit, majd itthon hasznosította a tudását a Virágegyetem nevű üzleteiben. A nyitásukkor szenzáció számba menő virágüzlet a Budapesti virágárusító helyek között vezető szerepet töltött be. A nagykörúti és a Podmanitzky utcai üzletek voltak a legsikeresebbek. A virágkötő szakmai akkori vezéregyéniségei is csodálattal adóztak a gazdag, stílusos árukészlet, elrendezés és a virágforgalmazás modern megoldásai láttán.

Mindenki számára újdonság volt a „német stílus”, amit Réka sikeresen képviselt, s manapság a rendezvények díszítésénél képvisel ma is. Nincs utcára nyíló üzlete, de számos rendezvény, esküvő korszerű, látványos díszítésére kérik fel, amit a megfelelő szakmai tudással, anyagismerettel, jó érzékével teljesít is.

A virágkötészeti bemutatón az általa képviselt romantikus stílus legszebb darabjaival ismerkedhetnek meg a virágkötők, de a mai kor szellemében elkészített adventi, karácsonyi díszeivel is a színpadra lép.

A rendezvény ingyenesen látogatható, ám REGISZTRÁCIÓHOZ>> kötött.