Cikkek

Friss, megújuló, szakmai egyesület született....

Sokan, ha meghallják a szót "változás", megijednek, vagy alig várják, hogy bekövetkezzen. Nem nagyon ismerek olyan embert, akinek ez a szó semleges lenne, vagy nem lenne egy olyan történet az életében, amely ne egy igazi változással köszöntött volna be.

Úgy, ahogy a virágkötészeti trendek vagy egy-egy virágüzlet kirakata, vagy csak az ízlésünk változnak, néha komolyabb változásokra is szükség van. A világ változik és velük a benne élőkkel együtt az elvárások is, amiket pontosan ezek az új dolgok határoznak meg.
A magyar virágkötő szakma és az azt képviselő egyesület (MVVSZE) is megérett a változásra. Egy olyan vérfrissítésre van szükség, ami alapjaiban gondolja újra az újdonságokat és annak eredményeit, amiken a szakma, a benne dolgozók és maguk az emberek mentek keresztül az elmúlt jó pár évben.

Vannak formai követelmények, amelyek elengedhetetlenek, amik nélkül nem tud beköszönteni a várva várt változás. Számos egyeztetés és beszélgetés után arra a következtetésre jutottunk, hogy megpróbálunk zászlóvivői lenni valami újnak, másnak, mint ami eddig volt. Talán kicsit újra megalkotni azt, amit annak idején az első szakmai egyesület alapítói megálmodtak, és amit itt hagytak nekünk, hogy folytassuk és fejlesszük azt. Igazi gyökeres változást viszont csak úgy lehet elérni, ha úgy cselekszünk, mintha mi lennénk az úttörők, mintha először csinálnánk, persze egy óriási előnnyel, ez pedig a sok-sok tapasztalat és tanulság, amit láttunk, hallottunk vagy átéltünk.

Éppen e felsorolt dolgok miatt voltunk nagyon boldogok, amikor teljes egyetértésben az MVVSZE elnöke Gombás Attila, az ő elődje és az MVVSZE egyik alapítója Szabó János, Treer András a Flora Hungaria igazgatója, Loidl Edina, Laukó Pál, Gogolák Mária, Albert Mariann és hamarosan kiderül milyen sokan még üdvözölték a döntést, hogy alapítsunk egy új, erős, alapjaiban más szakmai egyesületet. Az új egyesület arra lesz hivatott, hogy nagyon rövid időn belül átveheti az MVVSZE feladatkörét / amennyiben a 2013. január elejére összehívott MVVSZE taggyűlés ezt megerősíti / és megújult erővel áll a tagság és a virágkötő, virágkereskedő szakma elé.

A mai napon, 2012. november 14-én megalapítottuk a 'Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozások Magyarországi Szakmai Egyesületét' (VVVMSZE). Az egyesület a következő személyekkel, a szakma meghatározó alakjainak az aláírásával jött létre: Szabó János, Gombás Attila, Gogolák Mária, Veress Borbála, Loidl Edina, Boros Éva, Albert Marianna, Tóth György, Pánczél Péter, Laukó Pál, Treer András, Miklós Csaba és Boros Attila.


Gombás Attila Boros Attila
MVVSZE elnöke VVVMSZE elnöke