Cikkek

Flora Hungaria alkotónap Marosi Andreával

Már több virágkötészeti bemutatón találkozhattunk Marosi Andrea mester virágkötővel, ki Guba Áginál dolgozott éveken keresztül.
Nagy gyakorlatot szerzett, majd 2000-ben mestervizsgát tett és saját virágüzletet nyitott. Virágüzlete a tisztánlátó, a vevőt teljes mértékben és magas színvonalon kiszolgáló mester virágkötő gondolatiságát tükrözte.
Hosszú évek után a virágüzletét bezárta, jelenleg stúdiójából szolgálja ki volt törzsvevőit, így több ideje marad mással is foglalkozni, többek között az oktatással, továbbképzéssel.
Szerencsések lesznek, akik helyet kapnak a korlátozott létszámú Flora Hungarián tartandó alkotóműhelyébe, Marosi Andrea szakmai továbbképzésre.
A résztvevők megismerhetik a virágkötészet alap technikáit, a virágdíszek megvalósításának módjait, amiket Andrea be is mutat, de a szakmai alapokon túl a gyakorlatban és szóban is hozzájuthatnak értékes, szép megoldásokhoz.
Aktuálisan a tavaszi virágdíszek készítése, ötletek tárházának bemutatás áll Andrea alkotóműhelyének (workshop) középpontjában. A tavaszi témakörből kiemeli a minden évben gondot jelentő húsvéti virágdíszeket. A szokásos kiscsibés, nyulas kivitelezéseket más formában, modern virágkötészeti megoldásokkal teszi változatossá. A tanfolyam résztvevőit szabad alkotásra ösztönzi, hogy mindenki a maga elképzelése szerint, Andrea segítségével összeállított egyedi tavaszi, húsvéti virágdíszekkel lepje meg magát.
Szabó János
 

Figyelem, módosítás!

 
Az alkotónap időpontja: 2019. február 26. kedd, 09:00 - 16:00-ig.