Cikkek

Tavasz a virágüzletben… Bemutató beszámoló

A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac 2013-ban indította el újra a virágkötészeti továbbképző programokat, azóta számtalan eseményen vannak túl.

Tudják, hogy alkalmanként újra kell rendezni a sorainkat, a megszokásból végzett folyamatokat szétszedni és összerakni rendesen. A célokat és az eredményeket is összevetették, megvizsgálták azokat, hogy amit csinálnak, az tényleg eredményesen szolgálja e, a kitűzött célokat.

Idén elérkezett a változtatások ideje, így valós tudást nyújtóan, a mindennapi virágos életet segítően szervezik programjainkat. A bemutatók átalakulnak, virágüzleti színfalak között, életszerű helyzetekben fognak alkotni, a mindennapi forgalmat, munkákat segítő ötleteket fognak nyújtani.

Újszerű, letisztul, átlátható üzletberendezéssel, praktikus és hasznos, a munkát megkönnyítő berendezési tárgyakkal és eszközökkel, valamint praktikus csomagolási praktikákkal, áru elhelyezési tippekkel felkészülve várták a bemutatóra érkezőket. A berendezést, a kellékek széles tárházát az importőrök, valamint a hazai gyártók és termelők árukészletéből állították össze.

A márciusban megrendezésre került az első bemutató is, az új szemléletnek megfelelően zajlott le. Az új séma szerint egy virágüzletnek kialakított belső térrel fogadták a virágkötőket, ahol arra is kitértek milyen lehetőségek kínálkoznak üzletünk felfrissítésére, berendezésére, az áru elhelyezésére, árazására. Természetesen mit sem ér egy virágüzlet vásárlók nélkül, így a fura vevői igényekre, ezek megfelelő kezelésére is odafigyelve alakították a programot, így interaktívvá téve a műsort.

A bemutatónak egy vezető virágkötője volt, aki az általa meghívott vendég virágkötőkkel kiegészülve teremtett vidám és alkotó atmoszférát, ezzel is egy valós virágüzleti életet megidézve. Egy új nézőpontot, egy üde és dinamikus üzletpolitikát mutattak be. Egy új arccal, egy friss csapattal találkozhattak a bemutatóra kíváncsiak, a mindig vidám, mosolygós, derűvel telt Martina Beutler mutatkozott be, az ő lendülete, segítői, praktikus megoldásai garantálták az új ötletek széles tárházát. Martina egy svájci virágkötő, mesterdiplomáját viszont az Osztrák „Akademie für Naturgestaltung” iskola elvégzése után szerezte, és tudását az üzleti forgalomra átvetítve folyamatosan kamatoztatja is.

Egyik segítője Vrskovetz Maja, aki viszont jelenleg is eme neves és méltán híres iskola növendéke. További segítői voltak még Rajnai Gábor, Berdár Bernadett és egy diák szerepét betöltve, Ludányi Dominik. Új műsorvezető is debütált az új bemutató mellé Szentpéteri Szabolcs személyében, aki a virágkötői fortélyok, apró technikai fogások részletes elemzésével tette igazán szakmaivá a programot.

Támogatás tekintetében megint megmutatkozott az összefogás, rengeteg felajánlás és segítség érkezett, de külön ki kell emelni a Virág Trend Áruházat, hiszen kellékek, berendezési eszközök tekintetében kiemelkedően nagy támogatást nyújtottak, ezzel ők is segítve a virágkötőket, a beszerzési forrás ismeretével.

További támogatók:

Adamcsók Ferenc 44 stand

Alstro Virágkertészet 11 stand

Anna Pack Zacsiház Kft. 913 stand

Bakonyi Szabolcs 88 stand

Balázs János 626 stand

Blumen Pack 111 Bt. 43 stand

Czagányiné Keresztesi Erzsébet / Novák Katalin 326 stand

Csuta Kertészet 361 stand

Decoration & Design Kft. 33, 507, Placc

Díva Orchidea Kft. 26 stand

Feldhoffer Bt. DK 4

Floraland Kft. Log 4-5

Floratom Kft. /Pintér Attila 252 stand

Florimpress Kft. 3 stand

Gombos Kertészet 364 stand

Hubai Imre 44 stand

Juhász és Tsa Kft. 371 stand

Kardos László 262 stand

Kocsis Flóra Szőreg Kft. Log 16

Latyrus Kft. 40 stand

Loidl Kft. 25, 35, 29 stand

Magyar Szárazvirág Kft. 34 stand

Nyers János 122 stand

Nyester Kft. Log 8-9

Pelikán Virág Kft. 70 stand

QX-Impex Kft. 617 stand

Style Center Budapest Kft. 358 stand

Virág Trend Áruház Kft. 345-346 stand

Zantedeschia Bt. 181 stand