Cikkek

Az izgalmas szakmai bemutató

A karácsonyi virágüzleti forgalom az egyik legerősebb. Adventi koszorúk, asztaldíszek, téralkotások tömege várja a vásárlókat a virágüzletekben.

Sokan küszködnek, hogy az adott évben milyen színű és milyen új megoldású díszeket ajánljanak. A megoldáshoz, a kiválasztáshoz szolgáltak segítségül a két tehetséges virágkötő, Schott Réka és Szentpéteri Szabolcs az alkotásaikkal.

Majdnem kész adventi, karácsonyi virágdíszek várták a bemutatóra érkező szakembereket. Boros Attila vezette a műsort, s kedvesen invitálta a nézőket az év utolsó virágkötészeti programjára. Az alkotók jól előkészültek, nehogy az aprólékos munkákkal kelljen tölteni a hasznos időt. A „gyártásban” az „angyalkák” is részt vettek, több virágkötő szorgalmas munkájának köszönhetően készültek el a munkák.

Schott Rékával már régen találkozhattunk. Időközben bezárta a híres „Virágegyetem” nevű virágüzletét és stúdiózással kezdett el foglalkozni. Nagy rendezvények virágdekorációit vállalta, így nem is szerepelt a virágkötő közösségekben. A tőle megszokott romantikus, de mégis egyedi stílusában álltak össze a főként adventi munkái. Általában a szabályokat fölrúgva, de összképében megkapó virágdíszeivel szerepelt a mostani bemutatón is. A különleges alapok, kellékek használata is jellemző Rékára, s nem ijed meg az új kihívásoktól sem.

Szentpéteri Szabolcstól már megszokhattuk az egyedi elképzeléseit. Ezúttal a természetes anyagok használata mellett tette le voksát, így munkái főként tobozokból, más termésekből és sok-sok zöldből álltak. Azt is mondhatjuk, hogy az egyszerű anyagokból látványos, szép, megfizethető összeállítások születtek. Több mint húsz virágdíszéből a saját ízlésüknek megfelelően könnyedén válogathattak a nézők, hogy melyikeket készítik el a virágüzletükben. A mesterre jellemzően a gondos, szakszerű kidolgozás is jó példákkal szolgált a széksorokban ülőknek. Előadásában fölhívta a figyelmet az egyszerűségre, az eladhatóságra.

 
 

A szakemberek alkotásai mellett nagykereskedések feldíszített fenyőfái álltak, bemutatva, hogy milyen kellékeket kínálnak a karácsonyi időszakban. Szintén a nagykereskedések, forgalmazók által felajánlott sorsolási ajándékok is növelték a program izgalmasságát.

A képeken jól látszanak a formák, az anyagok, így könnyen másolhatók, jól fölhasználhatók az ünnepi virágüzleti forgalomban is.

 

Kép és szöveg: Szabó János

Köszönjük szépen a támogatást, az együttműködést!

8165 Bt.
44 stand
Bakonyi Szabolcs
88 stand
Balázs János
626 stand
Blumen Pack 111 Bt.
43 stand
Corolla Kft.
625 stand
Decoration & Design Kft.
33 stand
Dekor Plast Kft.
510 stand
Díva Orchidea Kft.
26 stand
Floraland Kft.
Log 4-5
Florimpress Kft.
3 stand
Hubai Imre
69 stand
Károlyi Ibolya
212 stand
Lathyrus Kft.
40 stand
Magyar Szárazvirág Kft.
34 stand
Oázis Kertészet Kft.
Log 22
Raganella Kft.
232 stand
Róth Jenő
84 stand
Szentesi Primőr Kertészeti Szövetkezet
11 stand
Szép László
8 stand
Szuper Szolgálat Kft.
344 stand