Cikkek

Az izgalmas karácsonyi szakmai bemutató - Schott Réka

Virágkötészeti bemutató 2019. 11. 13.

Az izgalmas karácsonyi szakmai bemutató
A karácsonyi virágüzleti forgalom az egyik legerősebb. Adventi koszorúk, asztaldíszek, téralkotások tömege várja a vásárlókat a virágüzletekben. Sokan küszködnek, hogy az adott évben milyen színű és milyen új megoldású díszeket ajánljanak. A megoldáshoz, a kiválasztáshoz szolgáltak segítségül a két tehetséges virágkötő, Schott Réka és Szentpéteri Szabolcs az alkotásaikkal.
Majdnem kész adventi, karácsonyi virágdíszek várták a bemutatóra érkező szakembereket. Boros Attila vezette a műsort, s kedvesen invitálta a nézőket az év utolsó virágkötészeti programjára. Az alkotók jól előkészültek, nehogy az aprólékos munkákkal kelljen tölteni a hasznos időt. A „gyártásban” az „angyalkák” is részt vettek, több virágkötő szorgalmas munkájának köszönhetően készültek el a munkák.

Schott Rékával már régen találkozhattunk. Időközben bezárta a híres „Virágegyetem” nevű virágüzletét és stúdiózással kezdett el foglalkozni. Nagy rendezvények virágdekorációit vállalta, így nem is szerepelt a virágkötő közösségekben.  A tőle megszokott romantikus, de mégis egyedi stílusában álltak össze a főként adventi munkái. Általában a szabályokat fölrúgva, de összképében megkapó virágdíszeivel szerepelt a mostani bemutatón is. A különleges alapok, kellékek használata is jellemző Rékára, s nem ijed meg az új kihívásoktól sem.
A szakemberek alkotásai mellett nagykereskedések feldíszített fenyőfái álltak, bemutatva, hogy milyen kellékeket kínálnak a karácsonyi időszakban. Szintén a nagykereskedések, forgalmazók által felajánlott sorsolási ajándékok is növelték a program izgalmasságát.
A képeken jól látszanak a formák, az anyagok, így könnyen másolhatók, jól fölhasználhatók az ünnepi virágüzleti forgalomban is.

Köszönjük szépen a támogatást, az együttműködést!
8165 Bt. 44 stand
Bakonyi Szabolcs 88 stand
Balázs János 626 stand
Blumen Pack 111 Bt. 43 stand
Corolla Kft. 625 stand
Dekor Plast Kft. 510 stand
Decoration & Design Kft. 33 stand
Díva Orchidea Kft. 26 stand
Euro Souvenirs Kft. 508 stand
Floraland Kft. Log 4-5
Florimpress Kft. 3 stand
Hubai Kertészet 69 stand
Juhász és Tsa Kft. 371 stand
Károlyi Ibolya 212 stand
Kárpátiné Rózsa 165 stand
Kusnyér és Tsa. Kft. 545 stand
Lathyrus Kft. 40 stand
Magyar Szárazvirág Kft. 34 stand
Nyester Kft. Log 8-9
Nyers János 121 stand
Oázis Kertészet Kft. Log 22
PTMD 358 stand
Raganella Kft. 232 stand
Róth Jenő 84 stand
Seres Jolán 383 stand
Szentesi Primőr Kertészeti Szövetkezet 11 stand
Szép László 8 stand
Szuper Szolgálat Kft. 344 stand
Virág Attila Log 28
Virág Trend Áruház Log 14

Kép és szöveg: Szabó János