Cikkek

Virágkötészeti alkotónap Kunfalvi Melinda mester virágkötő vezetésével

Tavaszi csokrok változatos formában és anyagfelhasználással 2016.02.23.

A  Flora Hungarián a 2016-os év első virágkötészeti alkotóműhelyét a programok nevének megfelelően (New Generation) az ifjú nemzedék prominens tagja, Kunfalvi Melinda tartotta. Annak ellenére, hogy tapasztalt virágkötőről beszélhetünk már, nagy volt az izgalom az előkészületek során. Még a kollégák is besegítettek a feldolgozásba, a ragasztásba, a növények és a virágok kezelésébe. 

GALÉRIA

_mg_8570.jpg

Még soha ennyi felajánlást nem tettek a kertészetek, a kereskedők, így bőségesen volt anyaga Melindának, amelyekből elkészíthette az üde tavaszi virágdíszeket. Az alkotások alapjai után kutatva a nagymamája pincéjében és műhelyében, számos nagyszerű rozsdás gépalkatrészre, régi tárgyra bukkant. Ezekkel a kellékekkel megteremtette bemutatója alaphangulatát, amelyekhez a divatszíneknek megfelelően állította össze az virágkötőknek, virágkereskedőknek szánt inspiráló műveket.

A résztvevők véleményei az alkotónapról:

Kovács Renáta:

Meme méltán lett mester virágkötő. Gratulálok a végtelen türelméhez és kedvességének, amit irántunk érzett és mutatott. Meméről még hallani akarok smiley

Erősné Bak Szilvia:

Meme nagyon kreatív virágkötő mester. Tetszik, hogy fiatalos, modern stílusa munkájában is meglátszik.

Kiss Alexandra:

Nagyon jól éreztem magam, mindenki kedves és segítőkész.

Kormos Ilona:

Tetszett, hogy 5 csokor volt, nem volt összeültetés és koszorú. Aprólékos kidolgozású csokoralapok jól feladta a leckét. A „madárfészek” nekem nagyon tetszett.

Csomósné Molnár Mónika:

Fantasztikus élmény volt, pörgős, lényegre törő alkotóműhely. Ötletes, eladható csokrokat mutatott Melinda a páratlan türelmével. Jól szervezett, logikusan felépített program volt.

Hercska Veronika:

Szuper volt,  az első alkotóműhelyem volt és nagyon nagy élményt jelentett. Melinda szuper kedves és ügyes. Köszönöm!

Balázs Anna Csilla:

Sok újat tanultam, számomra érdekes volt.

Tóthné Katona Valéria:

Lendületes, vidám, fiatalos! Akárcsak az új generáció! Számtalan ötlet, eszköz-,  és anyaghasználat jellemezte a mai napot. A jó hangulat a ráadás.

Juhászné Bakos Bernadett:

Nagyon jól éreztem magam, szeretnék máskor is részt venni, ilyen bemutatókon. Nagyon sokat tanultam. Köszönöm

Alexandra Kasková:

Nagyon ötletes tavaszi csokrokat mutatott be Kunfalvi Melinda virágkötő mester. Olcsó anyagokból, érdekes formákból, szép színekből. Nagyon meg vagyok elégedve. Köszönöm.

Bardi Gabriella:

Nagyon jól éreztem magam. Mindenki közvetlen, kedves és vidám. Sok fantasztikus ötlettel gazdagodtam. Köszönöm.

Kárpa Eleonóra:

Kellemes környezet és vidám társaságban új ötleteket meríthetek és sajátíthatok el. Kiváló lehetőség minden virágkötő részére, mert nem csak technikát, de feltöltődést is kaptunk.

Hercska Istvánné:

Örömmel vettem, hogy több csokor kötése is szerepelt a mai foglalkozáson. Mindenkinek kell fejlődni ezen a téren, hiszen ha nem nézünk ki a világba, hajlamosak vagyunk ellaposodni vagy egyhangúvá válni. Én nagyon szívesen tanulok a fiatal generációtól. Üde, szép munkájuk van, amit szívesen sajátítok el. Memének köszönöm a mai szép napot!

Háger József:

Örülök, hogy itt lehettem. Gratulálok Memének. Ügyes volt!

Lovas Anett:

Életem első alkotóműhelye volt a Flora Hungarián, szuper volt! Melinda nagyon profi! Azt furcsállottam, hogy minden képzettség nélkül is részt lehet venni, ez kicsit lassítja a programot!