Cikkek

Kijárási korlátozás

Jogi tájékoztató

FLORA HUNGARIA eladóira  és vásárlóira vonatkozó szabályok!

Tisztelt Tagjaink, Bérlőink!

A FLORA HUNGARIA Disznövénykereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 1/A. cjsz: 13-09-070254 adószám: 10816538-2-13 nyilvántartja: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága – a továbbiakban: Társaságunk) munkavállalói a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (1) bekezdés a) pontja alapján munkavégzés céljából továbbra is beléphetnek a Társaságunk által üzemeltett piac (a továbbiakban: nagybani piac) területére, a Rendelet munkavégzés céljából lehetővé teszi a lakóhely elhagyását.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a nagybani piac területén bérleménnyel rendelkező bérlők (a továbbiakban: bérlők) alkalmazottjai ugyanezen okból szintén továbbra is képesek munkájukat ellátni.

Továbbá, a bérlők mellett a Társaságunkkal, illetve a bérlőkkel megbízási vagy vállalkozási szerződésben álló személyek (pl. beszállítók) munkáját sem akadályozza a Rendelet, mivel a 4. § (1) bekezdés a) pontja a munkavégzés mellett gazdasági tevékenység ellátása céljából is engedélyezi a lakóhely elhagyását.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VIRÁGÜZLETEK  NYITVA LEHETNEK 15 óráig!

KORHATÁRHOZ kötött látogatási korlát rájuk nem vonatkozik!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A lakossági Piacokra vonatkozóan az alábbiak érvényesek:

Lakossági piacok működése is biztosított, ugyanis a lakosságnak, magánszemélyeknek is lehetőséget nyújt a Rendelet piacok látogatására, a 4. § (1) bekezdés j) pontja a piacon, helyi termelői piacon történő vásárlást is a lakóhely elhagyása alapos indokának minősíti.

 

A Rendelet 6. § (1)-(2) bekezdései alapján 65. életévüket betöltött személyek piacot kizárólag 9:00-12:00 közötti időben látogathatnak. Ezen időben viszont rajtuk, és a piacon foglalkoztatott személyeken kívül más nem is tartózkodhat az adott piac területén. Piacok területén tehát (az alkalmazottak kivételével) reggel 9:00 előtt kizárólag 65 év alatti, 9:00-12:00 között kizárólag 65. életévüket betöltött, 12:00-t követően pedig ismét kizárólag 65 év alatti személyek tartózkodhatnak.

 

A Rendelet 2020. március 28. nappal lép hatályba, és 2020. április 11. napon hatályát veszti.

 

Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, hogy a Rendelet szabályainak mindenki köteles eleget tenni! A Rendelet megszegése szabálysértésnek minősül, és 5.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedő bírságot von maga után!