Cikkek

TÁJÉKOZTATÓ

Aktuális információk! Frissítve 2020. 03. 18.

Tisztelt Tagjaink, Bérlőink, Vásárlóink!

 

 
 

 

2021. 11. 20-tól ismét kötelező zárt terekben (így a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon is) a maszkhasználat!

 

2020. 03. 18.

Tájékoztatjuk Tisztelt Piaci Résztvevőinket, hogy a piac folyamatos működése érdekében a nyitvatartást kötelezően a hatályos 46/2020. (III.16.) Korm. rendelethez kell igazítanunk.

Ennek értelmében a megszületett kormányrendelettel szinkronban az alábbira módosul a nyitvatartási rendünk.

A piacra történő belépés

  • az eladók számára időkorlát nélkül biztosított,
  • nagykereskedők számára 6 órától 15 óráig,
  • kiskereskedő vásárlóink számára 8 órától 15 óráig lehetséges.

Árufogadás, árukezelés nem korlátozott.

A visszafogott lakossági kereslet miatt vélelmezzük, hogy átmenetileg a lecsökkent forgalmú időszakban a fenti nyitvatartási rend fennakadást és torlódást a beszerzésben nem fog okozni.

A nagybani virágpiac a kialakult világjárvány kapcsán mindent elkövet a hatályos jogszabályok, valamint a fokozott biztonsági intézkedések betartása érdekében, hogy a piac egészségügyi szempontból biztonságosan, kereskedelmi szempontból a lehető legkisebb zavarással folyamatosan tudjon üzemelni a jövőben.

Az országban kialakult rendkívüli jogrend mindenkitől együttműködést igényel! Kérjük vigyázzanak magukra, munkatársaikra! Bármilyen kérdéssel keressenek bennünket!

Szigetszentmiklós, 2020. 03. 18.

Tisztelettel:

Ügyvezetés

2020. 03. 17.

A járvánnyal kapcsolatos helyzetet folyamatos követjük, a témával kapcsolatos, piacot érintő minden lényeges hírrel következetesen jelentkezünk.

Jelen tudásunk szerint a csütörtöki (3.19.) piacnapon minden kereskedőnket szeretettel várjuk. A nyitva tartás a csütörtökön kihirdetett módon eladóknak időkorlát nélkül, a nagykereskedőket 4 órától, kiskereskedőinket 8 órától várjuk szeretettel és sok áruval.

Termelőink, gyártóink, kereskedőink készülnek a piacnapokra. A kihirdetett óvintézkedéseket kérjük szigorúan betartani a saját és mások biztonsága érdekében.

Párhuzamosan tisztelettel, de nyomatékosan kérjük hogy amennyiben kérdése, aggálya, jobbító javaslata van a kereskedelemmel, áruval, személyekkel, működéssel kapcsolatosan akkor azt lehetőleg közvetlenül felénk tegye meg. Kifejezetten kerüljük az online térbe juttatott megalapozatlan vagy félelemkeltő hírek terjesztését, megtárgyalását hiszen sok ezer-százezer ember láthatja, akiket értelmetlenül befolyásolhatnak ezekkel, felelősséggel, bölcsességgel, reálisan kommunikáljunk, gondoskodjunk!

Elérhetőségeink:  +36 24 550 550, flora@florahungaria.hu.

Üdvözlettel: Treer András

+36 30 330 2995

 

2020. 03.14.

2020. március 12-én a Felügyelőbizottság Tagjai és az Ügyvezetés a koronavírussal kapcsolatosan kiadott Kormány rendeletek, szabályok betartásának szem előtt tartásával egy Operatív Testületet hozott létre, melynek tagjai az Ügyvezetők, a Felügyelő bizottság tagjai és a Flóra Hungária Kft. jogásza, Dr. Havasi Dezső.

A Testület célja, hogy a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac működését folyamatosan fenntartsa, döntéseiket ennek, valamint a különleges jogrend szellemében hozza meg.
Legfontosabb feladatunk az, hogy Tagjaink, Bérlőink, Nagykereskedőink és Vásárlóink, Alkalmazottaink egészségét óvjuk, személyi épségüket és a Flora Hungaria Kft. vagyon- biztonságát fenntartsuk.

Ennek betartása érdekében a Testület a következőkről tájékoztatja a Tisztelt Tagságot!
1.) A piac nyitvatartási rendjének ideiglenes módosítását az alábbiakban rendeli el, annak érdekében, hogy a területünkön egyszerre ne torlódjanak fel a vásárlók, illetve az árusítás folyamatos legyen:
- termelők a piacot korlátozás nélkül használhatják,
- nagykereskedőink részére a piac: 4.00 órától használható, de lehetőségek szerint 8.00 órakor hagyják el a piac területét,
- kiskereskedőink részére a piac: 8.00 órakor nyit.

2.) A Testület folyamatosan szemmel kíséri a Kormány által kiadott és javasolt intézkedéseket, ennek betartása a Flora Hungaria Kft. erkölcsi feladata, így kérjük, hogy a személyi biztonságunk és egészségünk fenntartása érdekében a piacra lázas, beteg emberek ne induljanak el, illetve az ilyen személyeket a bejárati portánál az Ő és közösségünk érdekében visszafordítják a rendész kollégák.

Amennyiben a napokban térnek vagy tértek haza fertőzéssel érintett országból, lehetőleg ne menjenek munkába vagy iskolába! Ha tehetik, maradjanak otthon legalább 14 napig akkor is, ha tüneteket nem érzékelnek magukon!

Akinél a gyanú felmerül, vagy érzi magán a jellemző tüneteket, ne menjen el otthonról, hanem saját és családja, munkatársai és a társadalom biztonsága érdekében haladéktalanul hívja a Kormány által biztosított zöld számot és várja a mentők érkezését.

Kérjük, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzenek a fertőtlenítésre (többszöri kézmosás, fertőtlenítőszerek használata, stb.) és ajánlott a szájmaszk viselése is.

A Flora Hungaria Kft. munkatársai a fertőzések csökkentésére a WC-k mellett és az ajtókban fertőtlenítő szereket helyeznek el, valamint azok fertőtlenítését sűrűbben végezzük, ezzel is segítve a megelőzést.

A piacon való közlekedés, vásárlás során igyekezzünk nagyobb távolságot tartani egymástól (1 m) fokozottan érvényes a büfében, étteremben, vagy a pénztár előtti várakozás közben.
A külföldi áru fogadása során a rendészetünk értesíti az áru fogadóját, akinek feladata az áru kipakolásáról gondoskodni. A kamion sofőrje a teherautóból a piac területén nem szállhat ki.

Kifejezetten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a piacra gyermeket behozni nem lehet!

3.) A koronavírussal kapcsolatos intézkedések szigorítása esetén a piacokon további korlátozásokat vezethetünk be, aminek az elrendelése előtt minden érintett piaci szereplőt értesíteni fogunk a közösségi média és az elektronikus levelezés útján. A korlátozások befolyásolhatják az egyes területek, zsilipek, árusítóhelyek használatát is, ezért fokozottan kérjük együttműködésüket, hogy a árusítás lehetősége amíg csak lehet, folyamatosan biztosítva legyen.

Tisztelt Tagjaink és Piaci résztvevőnk együttes közreműködése és egymás segítése nélkül ezeket az intézkedéseket nem tudjuk hatékonyan megvalósítani, csakis együttes erővel lehetünk eredményesek, közösségünk, a virágos szakma iránti elkötelezettség, működésünk, üzleteink és gazdálkodásunk védelme, valamint a lehetséges károk minimalizálása érdekében.

Azokat a piaci szereplőket, akik a járvány megfékezése érdekében bevezetett intézkedéseinket megsértik, a közösségünk veszélyeztetése miatt haladéktalanul kitiltjuk a piacról!

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy amennyiben üzleteiket, nagykereskedéseiket hátrányosan érintik a Kormányzati intézkedések, esetlegesen üzletbezárásra kerül sor, úgy kérjük ezen információkat jelezzék a felsőbb érdekképviseleti szerveknek, köztestületeknek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és a Kereskedelmi és Iparkamarának!

Bízunk benne, hogy az intézkedések bevezetése átmeneti jellegű lesz, de ebben az időszakban fokozottan számítunk a közreműködésükre.

Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy az intézkedések bevezetéséről a Flora Hungaria Kft. hangos bemondóján keresztül, a Flora Hungaria által küldött hírlevelekben, és Facebook csoport bejegyzéseiben, valamint szórólapokon informálódhatnak.

A Flora Hungaria Kft. dolgozói, ügyvezetői és a Felügyelőbizottság Tagjai folyamatosan állnak rendelkezésükre, bármilyen probléma, rosszullét esetén kérjük azonnal jelezzék felénk, hogy intézkedni tudjunk!

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy munkatársaik mellett a vásárlóikat és kereskedőiket is tájékoztassák az intézkedésekről!

Minden Tagtársunknak jó egészséget és továbbiakban is sikeres üzletmenetet, valamint jó tanácskozást kívánunk!