Cikkek

Parkoló átméretezés, parkolóhasználat

2018-2019 évre áthúzódóan a piacunk területén a parkolókiosztás a teljes felületen újragondolásra és részleges átfestésre került.

A parkolók racionalizálásának célja a túlméretes parkolók méretének csökkentése. A halszálkás kiosztást ahol lehetett merőlegesre váltottuk (gazdaságosabb), és így többletként plusz ~280 db parkolóhoz jutottunk. (Ennyi parkoló építéssel történő kialakítása ~ 100 M Ft-os költséggel volna kialakítható).
Az eladói személygépkocsik kiparkolására vonatkozó szabályunkat is újraélesztettük, új bejáratot nyitottunk a bekötő útra sorompóval és kártyaolvasóval, ahol biztosítjuk a személygépkocsik viacoloros területre történő bejövetelét és parkolását.

Evvel párhuzamosan a beléptető szoftver is átalakításra került, a fejlesztés eredményeképpen a kártyaolvasók programozhatók, azaz be lehet állítani mely időszakban mely kártyatípusokat tudják elfogadni.
Azok a gépkocsik melyek árut hoztak, a belső területre bejöhetnek az árut kipakolni, ezt követően vissza kell állni a lekerített viacoloros személygépkocsi parkolóterületre.
Az eladóink a régi-új szabály alkalmazásában jelesre vizsgáztak, a viacoloros parkolóterületen 250-350 személygépkocsi parkol könnyítve evvel a vásárlók és az áruval érkező eladók belső területen történő mozgását, parkolását.
A parkolóátméretezés és a személygépkocs-iparkolás rendezése jóval használhatóbbá teszi a csarnok közelében történő parkolást.
A parkolófejlesztés utolsó ütemeként ebben az évben szélesítésre kerül kijárat és a személygépkocsik bejárata ide kerül áthelyezésre, olvasóval sorompóval együtt evvel párhuzamosan a belépődíja is csökkenni fog a piros mágneskártya esetében.