Cikkek

Mesterek virágkötészeti bemutatója

Helyszín:Flora Hungaria Nagybani Virágpiac, Szigetszentmiklós. Időpont: 2019. 09. 04.

A Móri Imre és a Szloboda Réka nevek nem csengenek ismeretlenül a magyar virágkötők köreiben. Igen sokat is dolgoznak együtt, segítve egymást a rendezvényeken, versenyeken. Imre az ismert IMORI (Duna Pláza) virágszalonban tevékenykedik, s több virágkötészeti bemutató részese volt már, sőt ő rendezte a Flora Hungaria 25 éves megnyitási jubileumra az általa összeállított műsort is.

Szezononként átrendezi az egész üzletet, felújítja a hátteret, a falakat, padlót, s teljesen friss kollekcióval tölti meg a polcokat. Új, ötletes virágdíszeket tervez, s kollégáival közösen készíti el azokat. Mestermunkák virágüzletének is nevezhetnénk az IMORI virágszalont, ahová igen sok virágkötő is elmegy „leskelődni”, hogy a saját virágüzletében is megvalósítsa a trendszínekből összeállított kollekciókat, kirakati megoldásokat.

Réka pedig a kecskeméti Floraland virág és kellék nagykereskedés művészeti vezetőjeként készíti a kirakatokat, a mintakollekciókat, de rendezvények díszítését is vállalja. Csodálatos mestermunkái láthatók a képeken. Az egységes hangulatot sugárzó munkákkal óriási sikert aratott. Nagyon tehetséges, ötletekkel és új technikai megoldásokkal megáldott sikeres virágkötő Réka. Külföldi árubeszerzései során megismerkedik a trendszínekkel, anyagokkal, témákkal, így az őszi, megemlékezési, kegyeleti virágkötészeti alkotások bemutatására is sor kerül a szeptember 4-én megtartandó programon.

Személy szerint is nagyon várom a mesterek bemutatkozását, már csak azért is, hogy milyen új technikai trükkökkel kápráztatnak majd el bennünket, s hogy oldják meg a sokféle, krizantémból készült összeállítás színharmóniáját, a stílusok kiválasztását.
Milyen egy őszi, krizantémmal díszített kirakat? Ezt is megtudjuk a szakma mestereitől.

Szabó János

..egy kis kiegészítés: a bemutató címe: The Show Must Go On…
Ugye sejtitek mire utal a cím?

2019. szeptember 04. szerda, 14.00 óra
Flora Hungaria Nagybani Virágpiac
A bemutató ingyenesen látogatható de regisztrációköteles, melyet ide kattintva tehetsz meg >>