Cikkek

Mesterek és tanítványok 1.

A látványra és új ötletekre kiéhezett szakmai közönség már nagyon várja február 21-22-ét, hogy a színpadon dolgozó két virágkötőtől elleshesse a titkokat.

Andrea már majdnem 20 éve virágkötő mester, Gábor pedig nem is olyan régen kezdett el foglalkozni a virágkötő szakmával. Különböző stílusban dolgoznak, más és más megjelenésű virágdíszeket készítenek, ám mindkettőjük elkötelezett a virágkötő szakma szeretete iránt.


Klein Andrea a virágkötészetbe született bele, hiszen a gyömrői, otthoni neves kertészet és virágüzlet megadta az alapot, hogy virágkötővé váljon. Az első sikeres versenye a FLORA Kecel rendezvényen volt, már nem is szabad megemlítenem, hogy mikor. Azután következett a megméretések sora, mígnem a hamburgi és linzi Virágkötészeti Európa Kupákon és a svédországi Interflora Világkupán nem szerepelt. Szép sikert aratott a versenyeken, hírnevet szerzett a magyar virágkötészetnek. Ettől kezdve sok-sok tanfolyamot tartott, de ezt a jó szokását ma sem hagyta abba, így a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac színpadán elvarázsolja majd munkáival az érdeklődőket. Andrea szereti a virágdíszek természetes megjelenítését, a növényeket, a virágokat a termőhelyüknek megfelelő környezetben mutatja be. Főként a vegetatív és a vonalas-grafikus stílus jellemző az alkotásaira. A mohás, régies hangulatú kellékek is kedvencei.


Nagy Gábor a teljesen új, fiatal generáció tehetséges képviselője. Ő is virágkötő, virágkereskedő családi háttérrel rendelkezik. Szülei Vásárosnaményban üzemeltetik a sikeres virágüzletüket. Gábor, a művészi érzékkel megáldott fiatalember ott szerette meg a virágokat, valójában a virágkötészetet. Mester virágkötő édesanyjának köszönhetően igen finoman kidolgozott, cizellált virágdíszekkel mutatkozott be eddig az adventi, a menyasszonyi csokor versenyen, de több virágkötők számára tartott rendezvény aktív résztvevője volt. Legutóbb az I. Menyasszonyi Csokor Verseny második helyezettjeként találkozhatott vele a szakmai közönség. Megnyerte a tavalyi Worldskills 2017 válogató versenyét, így ő képviseli Magyarországot az Abu-Dhabiban megrendezésre kerülő versenyen. Gábor nagyon ügyesen ötvözi a hagyományos és a modern stílust, de munkái átgondoltak, szépen kidolgozottak. Először szerepel a Flora Hungaria bemutató színpadán. Drukkoljunk neki!

Szabó János

A bemutató ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehetsz meg:


http://www2.florahungaria.hu/alkotoregisztracio.php