Cikkek

Flora Hungaria Nagybani Virágpiac fejlesztései

Komfort klímahűtés

A csarnok szakosításával a társaság sokat foglalkozott, legutóbb 2005-ben valamint a 2018 évben. Mindkét alkalommal tagjaink lelkesek voltak az előkészítést illetően, az elfogadó szavazásnál pedig meghátráltak. Az evvel foglalkozó megbeszélések egyik hozadéka az volt, hogy a társaság voksát tette a nagycsarnok komfortját fokozó hűtésének kivitelezése mellett.
A szakosításról szóló döntés nélkül ez nem volt megvalósítható, hiszen a kettő logikailag összefügg.
2017 év végén teljes épületegyüttes (22500 m2) energetikai vizsgálatát elkészíttettük. Az energetikai vizsgálat elkészítésének a célja az volt, hogy lássuk az épület energiagazdálkodása milyen, melyik területen, milyen veszteségekkel számolunk, azaz milyen karbantartással, vagy milyen beruházással  és milyen költségszinten tudjuk az energiahatékonyságunkat növelni.

A tanulmány nyomán született egyik eredmény az volt, hogy a nagycsarnok túlmelegedése a leggazdaságosabban ipari split klímákkal korrigálható.
A tető vagy a falazat vagy a nyílászárók további korszerűsítése annak költsége és így a beruházás hosszú térülése miatt elvetésre került.

A 13500 m2   felületű nagycsarnokunk légterét 2019. június 10 utáni időszakban 28 db ipari split klíma fogja hűteni az áru és az emberek megelégedésére.