Cikkek

A részletek bajnoka

A Flora Hungaria Nagybani Virágpiac és a VVVMSZE szervezésében a következő, áprilisi alkotóműhely (workshop) levezető virágkötője a fiatal, tehetséges, Takács Dániel lesz.

Tavaly, Abu Dhabiban, a világ virágkötőinek versenyén (Worldskills) kiválósági érmet kapott, vagyis a negyedik helyen végzett.

Szombathelyen fejezte be virágkötői tanulmányait. Tehetségét a több első helyezésével, a csodálatos aprólékossággal kidolgozott munkáival számos versenyen bizonyította, többek között az egyetemi, a keceli, az adventi virágkötészeti vetélkedőkön. Kimeríthetetlen fantáziája, kifinomult stílusa, a részletek aprólékos kidolgozása, szorgalma következtében, fiatal kora ellenére vált ismertté a magyarországi és külföldi virágkötészeti berkekben. Például a 2017-es Ifjúsági Európa Bajnokságon Nagy Gábor segítőjeként működött közre. Neki is szerepe volt a magyar sikerben, hogy Gábor lett az új ifjú európabajnok.

Diákként már társ-szerepet kapott a bemutatókon, de önállóan is tartott sikeres szakmai továbbképzést, bemutatót. A mellékelt képeken látható, főként a diákversenyeken készített munkáin jól látszik a részletek finom kidolgozása, az ötletes megoldások sora.

A virágékszerek a virágkötészet újabb, népszerű ágát jelentik. Az esküvőkre kitűzők, gyűrűk, nyakékek, hajdíszek, fejkoszorúk, válldíszek, övdíszek és még sok minden más forma készül. Szépségükkel gazdagítják az esküvő magasztos mivoltát, Az áprilisi alkotóműhely alkalmával Takács Dániel az egyre divatosabb virágékszer mintákat elkészíti és tanítja meg az összeállításukat a résztvevő virágkötőknek. A különböző, jó ízléssel kiválasztott kellékek sokaságából és élő virágból készítendő virágékszerek a virágüzletek esküvői kínálatának remek darabjai lesznek!

Az alkotóműhely április 10-én, kedden reggel 9 órakor kezdődik. Előzetes jelentkezés és a részvételi díj befizetésével lehet bárki résztvevő.

Szöveg és kép: Szabó János