Hírek

Mester lett a diáklányból

Az iskolai padban, a virágkötészeti gyakorlóhelyen a munkáját legjobban végző volt diáklány, Takács Diána mester virágkötő lépett a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac színpadára november 9-én, hogy bemutassa karácsonyi elképzeléseit, álmait.
olvassa tovább

Temetőkertészet

Temetőinkben zöldellő faként, de a sírköveken felvésve is találkozhatunk a szomorúfűzzel. A mai korban – a temetőkben - elsődleges jelentése a bánat, fájdalom és szomorúság. Szomorúfűz néven igazából két fafajt is számon tart a tudomány. Az egyik faj latin neve a Salix alba, fehér fűz, amelynek természetes előfordulás helye hazánkban a vízpartokon és nedves, mocsaras területeken található. A magyar nevet a fa levelei miatt kapta, a hosszú, keskeny levelek színe zöld, míg fonáka ezüstös fehér. Vesszői vékonyak, sárgászöldek, rugalmasak. A csüngő ágú – szomorú - fajta ’Tristis’ néven található a faiskolai forgalomban.
olvassa tovább

Őszi csokrok

A virágkötő szakma alapfeladata a csokorkötés. Könnyű megtanulni, a kötés fortélyait elsajátítani, de ekkor még a virágkötő csak egy üzleti csokor elkészítésénél tart.
olvassa tovább

A modern felé menet

A VVVMSZE és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac annak ellenére, hogy sem OMÉK, sem pedig Hortus Hungaricus kiállításokat nem rendeztek 2016-ban, mégis megszervezte a diákok őszi virágkötészeti versenyét, amelyen fejenként két szép alkotást mutathattak be a versenyzők.
olvassa tovább